Cartierul Molenbeek, din Bruxelles, o avertizare contra islamizarii

laczi7788
Published on Jul 16, 2022
Mulți belgieni au fost șocați, dar nu surprinși, de atacurile teroriste din Bruxelles, din 22 martie. Aceasta fiindcă, spun ei, teroriștii responsabili de atacuri veneau dintr-o zonă în care islamului radical i s-a permis să prospere.
Cartierul Molenbeek pare modest, dar înăuntrul lui se află un cuib al terorii. Trei dintre teroriștii masacrului de la Paris erau de aici. De asemenea, acesta are legături și cu atacul împotriva revistei "Charlie Hebdo" și cu uciderea a patru oameni la Muzeul Evreiesc din Bruxelles în 2014.
Majoritatea belgienilor care s-au alăturat grupării SIIL provin din Molenbeek, ceea ce l-a făcut pe jurnalistul francez Éric Zemmour să scrie: "În loc să bombardeze Rakka, capitala SIIL, Franța ar trebui să bombardeze Molenbeekul."
Molenbeekul este probabil cea mai infamă zonă din Belgia și din toată Europa, care a devenit un loc de refugiu pentru islamul radical, acesta fiind un motiv pentru care Bruxelles-ul e considerat capitala jihadistă a Europei.
Unii cred că Molenbeekul e în afara limitelor Bruxelles-ului, dar nu este așa.
„E derutant pentru străini. Am mai citit în presa internațională că Molenbeekul e o suburbie a orașului Bruxelles. Posibil că spectatorul american, când se gândește la o suburbie, își imaginează că e la 25-30 km de centrul orașului. Molenbeekul e, de fapt, la 1.5 km de centrul orașului Bruxelles”, a spus Daniel Schwammenthal, de la Transatlantic Institute.
O plimbare de 20 de minute te duce la memorialul victimelor atacului provenit din acest cartier.
Molenbeekul e doar unul dintre multele cartiere islamice răspândite în Belgia.
„Avem, de asemenea, Anderlecht, Jette, Schaerbeek, unele locuri din orașul Bruxelles, Laeken, Vilvoorde, Verviers... Nu e doar Molenbeekul, însă acesta e unul dintre cele mai reprezentative locuri”, ne-a zis Viviane Teitelbaum, membru al Parlamentului Belgiei. Ea spune că ceea ce se întâmplă în Molenbeek e un secret știut.
„Toată lumea știa ce se petrecea acolo, ceea ce primarul socialist permitea să se întâmple, felul în care el menținea "pacea socială" cu niște moschei și cu niște imami. El a permis acelor radicali să se dezvolte într-un context în care nu se simțeau deloc amenințați și unde își puteau dezvolta strategia”, a adăugat ea.
Ea vorbește despre fostul primar din Molenbeek, socialistul Philippe Moureaux.
„Pur și simplu a închis ochii la ceea se întâmpla, la societățile paralele, la radicalizare, și oricine încerca să alerteze publicul legat de ce se întâmpla era oprit imediat”, a mai spus Schwammenthal.
Molenbeekul e doar un exemplu al cartierelor radicalizate.
„În acele locuri, prima dată există niște populații omogene, bine închegate. Există zone locuite în întregime de musulmani. De asemenea, apare efectul de comunitate în care te poți amesteca foarte ușor, te poți ascunde, la fel ca Salah Abdeslam, fără să te temi că lucrurile s-ar afla în exterior”, ne-a zis Teitelbaum.
Sam Van Rooy, un ministru francez, spunea că cel puțin 100 de astfel de enclave există în Franța.
Expertul în combaterea terorismului Claude Moniquet spune că cifrele indică o amenințare masivă.
„Cifrele arată că în Uniunea Europeană sunt între șapte și zece mii de rezidenți europeni ce au legături cu SIIL. La aceștia trebuie să adăugăm peste cinci mii de simpatizanți care ar putea fi radicalizați și astfel, la noapte sau mâine, ar putea deveni teroriști”, susține el.
Van Roy spune că Europa ar trebui să vadă Molenbeekul ca un avertisment.
„În Belgia, în regiunea Flandra, nu suntem o minoritate încă. Aproape 7% din populație e musulmană. Dar sunt unele zone, orașe, în care suntem în minoritate. Un exemplu e Molenbeekul, unde se și văd efectele. Terorismul, jihadul, legea Sharia sunt prezente deja. Nu e bine să ajungem în minoritate”, e de părere ministrul.
El recomandă să ascultăm ce au de zis foștii musulmani.
„Îi cunosc pe mulți dintre ei și toți spun același lucru: "Nu vă lăsați națiunile islamizate. Islamul e o ideologie violentă". Ei pot ști aceste lucruri pentru că le-au experimentat. De ce să nu-i credem pe acești oameni? I-am crezut și pe foștii comuniști când au spus același lucru despre comunism. Situația e valabilă și în cazul islamului. Să ascultăm așadar de oamenii care l-au experimentat”, a adăugat Van Roy.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 123 - aprilie 2016

Category

Share Video

  • 560 x 315
  • 640 x 360
  • 853 x 480
  • 1280 x 720

Add to

Flag Video

Rate video

Rate video

Up next